Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Pikantna quesadilla z kurczakiem

Ostatnio rozkochałem się w kuchni meksykańskiej, a szczególnie w quesadilli. Moja dzisiejsza, to bardzo pikantna wersja z kurczakiem, papryczkami habanero i serrano. Smak wzbogacą: papryka wędzona i świeża kolendra.
[]
Meksykańska zupa z kurczakiem i fasolą, tylko dla twardzieli ;)

Uwielbiam zupy, szczególnie te treściwe. Dzisiejsza, meksykańska właśnie taka jest, z kurczakiem, fasolą i wieloma różnymi produktami. Ale uwaga, to zupa dla twardzieli, ponieważ użyłem w niej kilka rodzajów ostrych papryczek, w tym habanero .
[]
Polędwiczki w chrupkiej panierce, z fasolką i pomidorkami

Polędwiczka wieprzowa, to chyba najbardziej delikatne mięso z tego zwierzaka. Dziś przyrządzę ją nietypowo- w panierce, ale za to w bardzo mocnych smakach. Dodatkowo fasolka szparagowa i pomidorki koktajlowe.
[]
Steak Jack Daniels

Nie jestem fanem amerykańskiej kuchni, ale trzeba jedno im oddać- steaki to potrafią zrobić :)  I właśnie ten z sosem na bazie whiskey, z która się trochę przyjaźnię ;) - Jack Daniels, rządzi wśród wszystkich steaków.
Dziś po wielu próbach,  dopracowana i chyba najdoskonalsza wersja tego specjału.
[]
Udko z kaczki, nadziane smakowym masełkiem

Mięso z kaczki ma bardzo dużo mocnego smaku, ale to nie wystarczy do dzisiejszego, bardzo prostego smaku. bowiem pod skórą nogi z kaczki umieszczę dosłownie bombę smakową w postaci ciekawie przyrządzonego masła i wszystko upiekę.
[]
Polędwiczki glazurowane w buraczkach

Ostatnio spróbowałem buraka w kilku potrawach i zakochałem się w jego możliwościach. Dziś niemal zatopię w jego smaku polędwiczkę wieprzową i nadam jej buraczanej glazury.
[]
Sztuka mięsa, gotowana w aromatycznym bulionie

Gotowana sztuka mięsa wołowego to chyba doskonale znana wszystkim mięsożercom potrawa.
Najważniejsze jednak, żeby przyrządzić ją idealnie. Należy zintensyfikować smak, bo on w połączeniu z rozpływającym się w ustach mięsem jest najważniejszy.
[]
Kurczak z sosem dragoncello

Połączenia smaków w kuchni nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać. Tak jest w przypadku sosu dragoncello. Jego bazą jest pieczywo ciabatta, ale zobaczycie, nie będzie w nim brakowało mocnych smaków. Świetnie z nim będzie też współgrał kurczak.
[]
Kurczak z sosem serowym i bakłażanem

Sos z sera pleśniowego ma bardzo mocny i zdecydowany smak. I właśnie dlatego delikatne mięso z piersi kurczaka do niego tak pasuje. Idealny dodatek do tego dania, to grillowany bakłażan.
[]
Forszmak lubelski

Forszmak lubelski, to pyszna, jednogarnkowa potrawa popularna przede wszystkim w Lublinie. Ale nie tylko, można ją znaleźć na stołach w całej Polsce, dzięki naszym rodzimym produktom. jak wędzona kiełbasa, czy ogórki kiszone.
[]
Pierś pieczona z warzywami

Pierś z kurczaka najczęściej jemy smażoną, albo grillowaną. Dziś jednak użyję do jej przygotowania piekarnik. Taka mocno doprawiona i upieczona z ciekawymi warzywami to niemal idealny i niesamowicie łatwy codzienny posiłek.
[]
Sznycel z indyka, ze szpinakiem i serem pleśniowym

Mięso z indyka jest bardzo delikatne, daje nam to wielkie pole do kulinarnego popisu. Możemy kombinować z wieloma różnymi smakami. Moje dzisiejsze to: szpinak i ser pleśniowy gorgoonzola.
[play] Pikantna quesadilla z kurczakiem
 
[play] Meksykańska zupa z kurczakiem i fasolą, tylko dla twardzieli ;)
 
[play] Polędwiczki w chrupkiej panierce, z fasolką i pomidorkami
 
[play] Steak Jack Daniels
 
[play] Udko z kaczki, nadziane smakowym masełkiem
 
[play] Polędwiczki glazurowane w buraczkach
 
[play] Sztuka mięsa, gotowana w aromatycznym bulionie
 
[play] Kurczak z sosem dragoncello
 
[play] Kurczak z sosem serowym i bakłażanem
 
[play] Forszmak lubelski
 
[play] Pierś pieczona z warzywami
 
[play] Sznycel z indyka, ze szpinakiem i serem pleśniowym
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.