Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
T-Bone Steak z czosnkiem i tymiankiem

T-bone steak to klasyczny, bardzo popularny szczególnie w Ameryce steak wołowy. W skład jego wchodzą najlepsze części mięsa- polędwica i rostbef. Jego nazwa pochodzi od kości w kształcie litery T, która rozdziela obie części mięsa. Tymianek i czosnek wzbogacają smak tego cudownego dania.
[]
Kurczak pieczony z ostrym, karaibskim sosem

Niebawem wybieram się na moją kulinarną wyprawę na słoneczne Karaiby. Więc należy nieco poćwiczyć smaki z tego rejonu. Tych nie zabraknie w nodze z kurczaka w mocno pikantnym, karaibskim sosie- zapraszam na przepis...
[]
Pieczona łopatka z czosnkiem i grzybami

Chyba wszyscy lubimy pieczeń mięsną, to niemal doskonałe danie. A kiedy dodamy do niej dobrze przyrządzone grzyby, to prawie ideał. Dziś długo pieczona łopatka wieprzowa, szpikowana czosnkiem z aromatycznym sosem z podgrzybków.
[]
Kurczak pieczony z miodem i pieczonymi ziemniakami

Miód doskonale pasuje do mięsa z kurczaka, ale żeby stworzyć dobra danie, należy dodać jeszcze kilku składników. Dla zbilansowania słodkiego smaku użyję octu balsamicznego, a dla aromatu- ziół.
[]
Marynowane w maślance, chrupiące udka

Maślanka sprawia, że mięso kurczaka jest niemal aksamitne, ale to nie koniec, można nadać mu intensywny smak i uczynić je chrupiącym, co da nam wiele frajdy przy jedzeniu.
[]
Gęś duszona w pomidorach i winie

Następna gąska, tym razem w moich ulubionych, śródziemnomorskich smakach. Przyznam, że trochę eksperymentowałem, ale warto było, ponieważ wyszło wybitne danie. Duszona gęś, to jest to!
[]
Pierś z gęsi z podgrzybkami

Zbliża się święto Świętego Marcina, więc na naszych stołach nie powinno zabraknąć gęsi. Ja szczególnie uwielbiam piersi z tych ptaków, więc dzisiaj łatwy przepis na pierś z podgrzybkami.
[]
Kurczak z masełkiem smakowym, pieczony na warzywach

Bardzo ciekawy sposób na wzmocnienie smaku kurczaka- włożyć między skórę, a mięso masło. A im temu masełku nadamy więcej smaków, tym nasz kurczak będzie smaczniejszy. Dodatkowo proponuję wszystko upiec na warzywach.
[]
Kaczka ze śliwkami i winem

Udko kaczki ma zdecydowany i pełny smak, ale to nie powód, żeby rezygnować z innych smaków. Czerwone wytrawne wino i śliwki suszone wniosą do tej potrawy dużo dobrego.
[]
Zapiekane pomidory z serem pleśniowym i szynką parmeńską

Pomidory zapiekane są pyszne, ale warto je wzbogacić. Idealnie do nich będzie pasować szynka parmeńska i niezastąpiony ser pleśniowy. Smak świeżych pomidorów wzbogacą pomidory suszone.
[]
Kurczak parowany z pomidorami, cytryną i cebulą

Pieczenie potraw w papierze spełnia dwie funkcje, pieczenie i gotowanie na parze. A dzięki temu, że pakunek jest szczelny, odzyskujemy wszystkie smaki. A dzisiejsze, poza kurczakiem to miedzy innymi: pomidor, cytryna, czosnek, cytryna, tymianek i musztarda.
[]
Udko pieczone w glazurze ananasowej

Skomponowałem sos na bazie ananasa i whiskey Jack Daniels do steków. Pomyślałem, czemu by go nie użyć do kurczaka. Okazało się to strzałem w dziesiątkę, ponieważ w pieczone udko, w glazurze z tego sosu jest od dzisiaj moim ulubionym daniem z tego ptaszka. ;)
[play] T-Bone Steak z czosnkiem i tymiankiem
 
[play] Kurczak pieczony z ostrym, karaibskim sosem
 
[play] Pieczona łopatka z czosnkiem i grzybami
 
[play] Kurczak pieczony z miodem i pieczonymi ziemniakami
 
[play] Marynowane w maślance, chrupiące udka
 
[play] Gęś duszona w pomidorach i winie
 
[play] Pierś z gęsi z podgrzybkami
 
[play] Kurczak z masełkiem smakowym, pieczony na warzywach
 
[play] Kaczka ze śliwkami i winem
 
[play] Zapiekane pomidory z serem pleśniowym i szynką parmeńską
 
[play] Kurczak parowany z pomidorami, cytryną i cebulą
 
[play] Udko pieczone w glazurze ananasowej
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.