Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Klopsiki wieprzowe w occie

Klopsiki wieprzowe podane w nietypowy sposób- marynowane w occie to wspaniały pomysł na kolację. Świetnie sprawdzają się jako zakąska do czegoś mocniejszego.
[]
Królik w winie i śmietanie

Królik ma chude, delikatne i dietetyczne mięso. Nogi podane w sosie z białego wina i śmietany z dodatkiem kaparów smakują wyśmienicie. To połaczenie jest niemal naturalne do mięsa z tego skocznego zwierzaka.
[]
Schab w sosie z zielonym pieprzem

Schab to delikatne i chude mięso, więc idealnie sprawdza się w połączeniu z wyrazistym sosem. Tym razem będzie to sos z białego wina, śmietanki, a mocy i aromatu doda mu czosnek i zielony pieprz.
[]
Pierś z kaczki po pekińsku

Kaczka po pekińsku to kanon kuchni chińskiej. Niestety, to dość pracochłonne i wymagające dużej cierpliwości danie. Ale z pomocą przychodzi nam pomysłowość- uprościmy nieco tą potrawą. Pierś z kaczki po pekińsku przygotowuje się dużo szybciej i łatwiej, a jest równie pyszna jak jej pierwowzór.
[]
Skrzydełka w sezamie

Kiedy mamy ochotę coś pochrupać, na myśl przychodzą nam skrzydełka. Dzisiaj kolejna odsłona tych ulubionych przysmaków, tym razen w sezapowej panierce. Idealnie pasują z sosem barbecue
[]
Pierożki wonton z wieprzowiną na parze

Pierożki wonton to to jedna z bardziej klasycznych orientalnych potraw. Nadziane mocno przyprawioną wieprzowną i gotowane na parze są niezwykle delikatne, a w środku pełne smaku i soczyste. Aromatyczny dressing dopełnia to wybitne danie.
[]
Kurczak curry z dynią

Hinduskie curry ma wiele odsłon. Dzisiejsze danie lekko nawiązuje do zblizającego sie Halloween, ponieważ zawiera te nierozerwalnie związane z tym świetem warzywo- dynię. dynia spisała sie na medal i dodała duzo dobrego smaku naszemu curry.
[]
Fricassee z kurczaka

Fricassee to kurczak z pieczarkami i selerem w duńskim wydaniu aromatyzowany białym, wytrawnym winem. Mięso jest pyszne, soczyste, wypełnione smakami.
[]
Pikantna wołowina Chongging

Pikantna wołowina Chongging to danie dla wielbicieli bezkompromisowej, ostrej kuchni chińskiej. Wyjątkowo mocny smak nadaje pieprz seczuański i chili. Ta potrawa to "prawdziwe Chiny" ostre, aromatyczne i pełne smaku.
[]
Szaszłyki z kurczaka po portugalsku

Grillowany kurczak z ziołami to niemal idealne połączenie. Dodatkowo podany w formie soczystych szaszłyków z wieloma smakami i aromatami Południowej Europy staje się połączeniem wybitnym. A przygotowanie jest ekspresowe.
[]
Wieprzowina z tofu i szpinakiem

Tofu często jest wykorzystywane zamiast mięsa przez wegetarian, ale świetnie się komponuje razem z nim. Nie zawierając własnego smaku, świetnie absorbuje smaki otoczenia. W połączeniu ze smażoną na woku wieprzowiną i szpinakiem tworzą wyśmienite i niezapomniane danie.
[]
Golonka po bawarsku

Jedna z bardziej znanych golonek na świecie. Główna marka  Bawarii obok marki BMW i święta Oktoberfest, na którym zresztą jest często serwowana. Zasmakowała wszystkim, a w Polsce stała się synonimem pożądnego, sytego posiłku.
[play] Klopsiki wieprzowe w occie
 
[play] Królik w winie i śmietanie
 
[play] Schab w sosie z zielonym pieprzem
 
[play] Pierś z kaczki po pekińsku
 
[play] Skrzydełka w sezamie
 
[play] Pierożki wonton z wieprzowiną na parze
 
[play] Kurczak curry z dynią
 
[play] Fricassee z kurczaka
 
[play] Pikantna wołowina Chongging
 
[play] Szaszłyki z kurczaka po portugalsku
 
[play] Wieprzowina z tofu i szpinakiem
 
[play] Golonka po bawarsku
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.