Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Golonka w pomarańczowej marynacie

Golonka w pomarańczowej marynacie z lekką nutą orientu w pomaraczowych aromatach i smakach to dość nietypowy, ale zachwycający przepis.
[]
Wołowina z grzybami shitake

Grzyby shitake to bardzo aromatyczne i mocne w smaku leśne dary. Idealnie komponują się z soczystą wołowiną. Jak zwykle w chińskich daniach użyję woka, który wydobędzie wszystkie smaki i sprawi, że będą intensywniejsze.
[]
Kurczak koronacyjny Królowej Elżbiety II

Przepis ten powstał na przyjęcie z okazji koronacji Królowej Elżbiety II. Przez następne 60 lat powstało wiele modyfikacji tego przepisu, jednym z nich jest ta moja. Po niej będziecie mogli użądzić królewskie przyjęcie w swoim domu :)
[]
Chińska zupa z kurczakiem, grzybami i makaronem

Bardzo często przeze mnie robiona i równie często modyfikowana chińska zupa z kurczakiem. Oddaje w pełni azjatyckie nuty smakowe, ale też można przemycać do niej swoje ulubione smaki nie koniecznie z orientalnej kuchni.
[]
Hiszpańskie risotto z chorizo i kurczakiem

Hiszpańska kiełbasa chorizo świetnie pasuje do kurczaka, a wykorzystując te składniki do przygotowania risotto uzyskamy idealny smak Hiszpanii.
[]
Zrazy z jelenia

Żeby zjeść dobrą dziczyznę, nie trzeba już wybierać się ze strzelbą do lasu. Las juz przyjechał do nas i spory asortyment tej zwierzyny jest dostępny w naszych sklepach. Więc nie wachajcie się i zróbcie razem ze mną zrazy z intensywnego w smaku mięsa z jelenia.
[]
Kaczka po seczuańsku

Kaczka po seczuańsku to soczysta pierś z kaczki z chrupiącą glazurowaną skórką. Jest mocno przyprawiona i marynowana w azjatyckich smakach, z dominującym pieprzem seczuańskim.
[]
Kaczka słodko-kwaśna

W kuchni chińskiej mieso z kaczki jest bardzo papularne. Używając piersi do dania słodko-kwaśnego sprawimy, że będzie bardziej wykwintne, a jego walory smakowe, pozwolą nam odkryć kuchnię tego regionu. Idealnie pasuje z makaronem ryżowym.
[]
Kurczak z fasolką i makaronem skinny noodles

Kuchnia azjatycka słynna jest z ekspresowych i pysznych dań. Tak bedzie i w tym przypadku. Połaczenie fasolki, z kurczakiem, orientalnych smaków i fantastycznego makarony skinny noodles nie zajmie mi wiele czasu, a efekt bedzie wybitny :)
[]
Klopsiki drobiowe w aromatycznym bulionie

Pyszne, dobrze doprawione klopsiki drobiowe ze smażonym boczkiem w aromatycznym bulionie, to potrawa, która pozytywnie zaskoczy was głębią swego smaku. Uwaga: grozi dokładką.
[]
Kurczak cytrynowy z warzywami

Kurczak i cytryna to bardzo zgodne kulinarne małzeństwo. I tym razem wykorzystam ją do upieczenia naszego ptaszka, dodatkowo podczas pieczenia użyje jeszcze czerwonej cebuli i ziemniaków
[]
Rostbef z pieczarkami i mozzarellą

Wszyscy, którzy doceniają i rozumieją smak mięsa, wołowinę jedzą soczystą, a mówiąc inaczej krwistą. Idealnie jest ję pociąć w plastry i podać ze świetnie do niej pasującymi pieczarkami zapieczonymi z mozzarellą.
[play] Golonka w pomarańczowej marynacie
 
[play] Wołowina z grzybami shitake
 
[play] Kurczak koronacyjny Królowej Elżbiety II
 
[play] Chińska zupa z kurczakiem, grzybami i makaronem
 
[play] Hiszpańskie risotto z chorizo i kurczakiem
 
[play] Zrazy z jelenia
 
[play] Kaczka po seczuańsku
 
[play] Kaczka słodko-kwaśna
 
[play] Kurczak z fasolką i makaronem skinny noodles
 
[play] Klopsiki drobiowe w aromatycznym bulionie
 
[play] Kurczak cytrynowy z warzywami
 
[play] Rostbef z pieczarkami i mozzarellą
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.