Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Kurczak w prowansalskiej panierce

Kurczak w prowansalskiej panierce to wyjątkowy sposób na podanie tego popularnego ptaszka. Z zewnątrz otacza go chrupiąca, gruba panierka, a w środku jest tak delikatny, że rozpływa się w ustach.
[]
Zapiekana pierś z kurczaka z pomidorkami i mozzarellą

Zwykła, panierowana, dobrze przyrządzona pierś z kurczaka jest pyszna, uwielbiana przez dzieci. Można ją urozmaicić dodając smażonych pomidorków, mozarelli i parmezanu.
[]
Pieczeń z rostbefu z sosem winno- miodowym

Idealna pieczeń wołowa to ta długo pieczona w niskiej temperaturze. Tak będzie i z tym okazałym rostbefem, upiekę go w 90 stopniach, a pod koniec radykalnie zwieksze temperaturę. Pyszny miodowo-winny sos dopełni ucztę.
[]
Sznycel po wiedeńsku

Sznycel po wiedeńsku do bardzo popularne na całym świecie klasyczne danie kuchni austyjackiej. Przyżądza się je bardzo prosto z panierowanej cielęciny i jajka sadzonego. Dzięki temu i jego fenomenalnemu smakowi mam nadzieje zagości też na naszych stołach.
[]
Bigos wyborny

Bigos to sztandarowe polskie danie. Tak go lubimy, że stał się też naszą tradycyjną potrawą świąteczną. Najlepiej smakuje taki odgrzewany, a kluczem do jego wyjątkowego smaku są: wielość gatunków mięs i ilość rozmaitych produktów użytych do jego przyrządzenia.

[]
Comber jagnięcy z miętą, czosnkiem i rozmarynem

Jagnięcina to jedno z najpyszniejszych i najdelikatniejszych mięs. Marynowany comber w mięcie, czosnku i chili jest naprawdę wspaniały i wykwintny. Doskonale nadaje się na elegancką kolację, albo nawet na świąteczny stół.
[]
Pierś z kurczaka na karmelizowanej cebuli

Świetne danie dla poszukiwaczy smaków. Bardzo mocna w smaku i słodka karmelizowana cebula idealnie pasuje do pieczonej, soczystej piersi.
[]
Pierś z indyka z aromatycznym nadzieniem, obłożona boczkiem

Pierś z indyka to bardzo chude mięso, więc aby nie wyschło należy je obłożyć tłustym bekonem. Nadzienie z anchois i oliwek doda wspaniałego smaku.
[]
Jeż z szynki i goździków :)

Szynka wieprzowa to mieso, które idealnie nadaje się na pieczeń. Jest też świetną bazą do różnych kulinarnych eksperymentów. Dzisiejszy będzie polegał na stworzeniu słodkiej glazury i aromatu goździków z którymi szynka stworzy coś w rodzaju mięsnego jeża :)
[]
Kurczak z szynką i salsą verde

Kurczak dzięki swemu delikatnemu mięsu jest świetną bazą do nadawania mu róznych smaków. Idealnie do tego nadaje się aromatyczna salsa verde i hiszpańska szynka Jamon Serrano.
[]
Pieczony kurczak przesiąknięty aromatycznym masłem

Wybitny sposób na przyrządzenie kurczaka. Przed upieczeniem został nasmarowany grubą warstwą aromatycznego masła z chili, czosnkiem i natką pietruszki, dzięki czemu jest fenomenalnie soczysty i całkowicie przesiąknięty smakami masła.
[]
Pieczony udziec z indyka szpikowany czosnkiem

Mięso z indyka zawiera wiele witamin i aminokwasów niezbędnych do naszej diety, a ciemne kawałki mięsa zawirają dodatkowo aminokwas odpowiedzialny za dobry nastrój. Pieczony udziec szpikowany czosnkiem na pewno poprawi nam humor :)
[play] Kurczak w prowansalskiej panierce
 
[play] Zapiekana pierś z kurczaka z pomidorkami i mozzarellą
 
[play] Pieczeń z rostbefu z sosem winno- miodowym
 
[play] Sznycel po wiedeńsku
 
[play] Bigos wyborny
 
[play] Comber jagnięcy z miętą, czosnkiem i rozmarynem
 
[play] Pierś z kurczaka na karmelizowanej cebuli
 
[play] Pierś z indyka z aromatycznym nadzieniem, obłożona boczkiem
 
[play] Jeż z szynki i goździków :)
 
[play] Kurczak z szynką i salsą verde
 
[play] Pieczony kurczak przesiąknięty aromatycznym masłem
 
[play] Pieczony udziec z indyka szpikowany czosnkiem
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.