Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Karkówka panierowana z szałwią

Panierowane mięso zazwyczaj kojarzy się ze schabem, jednak przy zastosowaniu kilku kulinarnych trików można tak przygotować karkówkę. Jest wyjątkowo soczysta i na pewno będziecie pozytywnie zaskoczeni jej smakiem.
[]
Karkówka z jałowcem i czosnkiem

Któż z nas nie lubi grillowanej lub smażonej karkówki? Sama w sobie ma bardzo dobry smak. Ten smak można urozmaicić, lub nawet podnieść. Świetnie do tego sprawdzi się czosnek i aromatyczny jałowiec i tymianek.
[]
Schab z pieczarkami, winem i ogórkami kiszonymi

Potrawki z wyrazistymi smakami można komponować z wielu składników dostępnych w lodówce. Proponuję danie ze schabu, kiszonego ogórka, wina, papryki i pieczarek.
[]
Kurczak maślany

Kurczak maślany to bardzo popularne hinduskie danie. To połączenie bardzo wielu przypraw i smaków, ale efekt jest zdecydowanie warty każdej minuty spędzonej w kuchni. Kurczak jest bardzo delikatny i mocno przesiąknięty wszystkimi smakami. 
[]
Tagine z kurczakiem, pomidorami, fasolką i rodzynkami

Kurczak to bardzo wdzięczne mięso do przygotowania tagine. Ten zachwycił mnie na południu Maroka, wspaniałe połączenie chudego mięsa z pomidorami, fasolą i rodzynkami. 
[]
Drapieżna ryba połknęła świnkę :)

Pieczona, nadziewana mieloną, dobrze doprawioną wieprzowiną makrela zawinięta w ciasto francuskie. Połączenie bardzo nietypowe, ale efekt potwierdzi, że warto eksperymentować.
[]
Polędwiczka z fasolą i winem

Polędwiczka z fasolą i winem to łatwa do przygotowania a jednocześnie bardzo bogata w smaki potrawa. Wszystkie składniki idealnie się ze sobą komponują.
[]
Carpaccio z polędwicy wołowej

Carpaccio z polędwicy wołowej to klasyczne, włoskie danie, które sprawdza się na każdym przyjęciu. Można je modyfikować na różne sposoby, jednak najważniejszy jest smak surowej wołowiny. 
[]
Kurczak z soczewicą i mlekiem kokosowym

Połączenie soczewicy z curry, mleczkiem kokosowym i kurczakiem jest wyborne. Świetna propozycja na obiad, ktory zbierze mnóstwo pochwał. 
[]
Zrazy mielone z ogórkiem i curry

Zrazy wieprzowe można też przygotować z mięsa mielonego, dobrze jest nadać im mocny smak dodając ogórka kiszonego i pasty curry, która je zaromatyzuje i zaostrzy smak. Świetny pomysł na codzienny obiad. 
[]
Nóżka na parze i grillowana

Gotowany na parze kurczak świetnie zachowuje swój smak, żeby miał- tak przez nas pożądaną - chrupką skórkę, należy go później zgrillować. A do tego aromaty tymianku, rozmarynu i czosnku, wtedy potrawa staje się idealna.
[]
Kotleciki jagnięce ze słodkim sosem balsamicznym

Usmażone na różowo kotleciki z combra jagnięcego to jedne z pyszniejszych mięs. Świetnie się też komponują z innymi smakami, stąd pomysł na połączenie ich ze słodkim sosem balsamicznym.    
[play] Karkówka panierowana z szałwią
 
[play] Karkówka z jałowcem i czosnkiem
 
[play] Schab z pieczarkami, winem i ogórkami kiszonymi
 
[play] Kurczak maślany
 
[play] Tagine z kurczakiem, pomidorami, fasolką i rodzynkami
 
[play] Drapieżna ryba połknęła świnkę :)
 
[play] Polędwiczka z fasolą i winem
 
[play] Carpaccio z polędwicy wołowej
 
[play] Kurczak z soczewicą i mlekiem kokosowym
 
[play] Zrazy mielone z ogórkiem i curry
 
[play] Nóżka na parze i grillowana
 
[play] Kotleciki jagnięce ze słodkim sosem balsamicznym
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.