Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.

[]
Polędwiczka w prosciutto z kaparami

Te połączenie to niemal esencja kuchni śródziemnomorskiej...mojej ulubionej. Delikatne mięso wieprzowe z mocnymi smakami prosciutto, anchois, kaparów, czosnku, do tego świetnie wszystko spajające białe wino i bilansujące smaki śmietanka i cytryna. Koniecznie spróbujcie ;)
[]
Łopatka duszona w winie, ze szparagami i rozmarynem

Łopatka to mięso, które idealnie nadaje się do długiego pieczenia, czy też duszenia. Dodatkowo mamy teraz sezon na moje ulubione szparagi. Dziś połączenie tych dwóch produktów, w towarzystwie białego wina o rozmarynu.
[]
Poledwiczki z truskawkami

W czerwcu nie można przejść obojętnie obok truskawek. Rzecz jasna, wzięło też i mnie, coś muszę pysznego z nich przygotować. Nie jestem specjalistą od deserów, więc połączę je z mięsem. Zapraszam na polędwiczkę z truskawkami ;)
[]
Suflaki (Souvlaki)

Suflaki to bardzo łatwe do wykonania greckie szaszłyczki. Przygotowuje się je z różnych gatunków mięs. Ja dziś użyję polędwiczki wieprzowej. Niemal niezbędnym dodatkiem do tego dania jest sos Tzatziki
[]
Schab duszony w pomarańczach

Mięso i owoce to popularne połączenie, lubiane przez wielu. Więc nie może na mojej stronie zabraknąć bardzo u nas popularnego schabu i bardzo popularnych pomarańczy. Długo duszony schab w tych owocach wychodzi rewelacyjnie.
[]
Prażone

Prażone to tradycyjny polski kociołek, najlepiej smakuje przyrządzany w żeliwnym garnku na ognisku. Można go też przygotować w domu. Smak duszonych warzyw, boczku i kiełbasy jest tym niemal podstawowym, ale genialne połączenie sprawia, że może być tym najlepszym.
[]
Pieczona łopatka z czosnkiem i grzybami

Chyba wszyscy lubimy pieczeń mięsną, to niemal doskonałe danie. A kiedy dodamy do niej dobrze przyrządzone grzyby, to prawie ideał. Dziś długo pieczona łopatka wieprzowa, szpikowana czosnkiem z aromatycznym sosem z podgrzybków.
[]
Zapiekane pomidory z serem pleśniowym i szynką parmeńską

Pomidory zapiekane są pyszne, ale warto je wzbogacić. Idealnie do nich będzie pasować szynka parmeńska i niezastąpiony ser pleśniowy. Smak świeżych pomidorów wzbogacą pomidory suszone.
[]
Polędwiczki w chrupkiej panierce, z fasolką i pomidorkami

Polędwiczka wieprzowa, to chyba najbardziej delikatne mięso z tego zwierzaka. Dziś przyrządzę ją nietypowo- w panierce, ale za to w bardzo mocnych smakach. Dodatkowo fasolka szparagowa i pomidorki koktajlowe.
[]
Polędwiczki glazurowane w buraczkach

Ostatnio spróbowałem buraka w kilku potrawach i zakochałem się w jego możliwościach. Dziś niemal zatopię w jego smaku polędwiczkę wieprzową i nadam jej buraczanej glazury.
[]
Forszmak lubelski

Forszmak lubelski, to pyszna, jednogarnkowa potrawa popularna przede wszystkim w Lublinie. Ale nie tylko, można ją znaleźć na stołach w całej Polsce, dzięki naszym rodzimym produktom. jak wędzona kiełbasa, czy ogórki kiszone.
[]
Soczewica duszona z warzywami, podana z zampone

Soczewica to świetny dodatek pasujący idealnie na przykład do mięs. Dzisiaj jednak zagra główną rolę, uduszę ją z warzywami, a dodatkiem będzie włoskie, bezkompromisowe :) zampone.
[play] Polędwiczka w prosciutto z kaparami
 
[play] Łopatka duszona w winie, ze szparagami i rozmarynem
 
[play] Poledwiczki z truskawkami
 
[play] Suflaki (Souvlaki)
 
[play] Schab duszony w pomarańczach
 
[play] Prażone
 
[play] Pieczona łopatka z czosnkiem i grzybami
 
[play] Zapiekane pomidory z serem pleśniowym i szynką parmeńską
 
[play] Polędwiczki w chrupkiej panierce, z fasolką i pomidorkami
 
[play] Polędwiczki glazurowane w buraczkach
 
[play] Forszmak lubelski
 
[play] Soczewica duszona z warzywami, podana z zampone
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.