Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.

[]
Chowder- irlandzka zupa z owoców morza

Chowder to irlandzka, gęsta zupa z ryb i owoców morza. Jadłem ją kilka razy, za każdym razem nieco inną wersję. To mnie skłoniło, żeby stworzyć też własną. Zapraszam na mój Chowder.
[]
Yorkshire Pudding

Yorkshire Pudding to klasyk brytyjskiej kuchni. Ulubiony dodatek do mięs i sosów na Wyspach. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu w naszych warunkach, ponieważ wykorzystuje się niemal te same składniki, co w naleśnikach. 
[]
Brownie z lodami i kawą

Brownie to bardzo popularne czekoladowe ciasto. Pyszne same w sobie a jeszcze pyszniejsze z lodami i kawą. 
[]
Wołowina duszona w ciemnym piwie

Wołowina to bardzo wszechstronne mięso. Można ją usmażyć błyskawicznie, albo jak w tym przypadku długo dusić aż nabierze wszystkich smaków. A smaki będą głębokie i słodkie dzięki między innymi ciemnemu piwu.
[]
Jajka po szkocku

Naród szkocki słynie z oszczędności. Nie wiem więć skąd więc pomysł na ich sławne jakjka, bowiem oszczędności w nich nie znajduję. To takie jaka szkockie na bogato :)
[]
Comber jagnięcy z miętą, czosnkiem i rozmarynem

Jagnięcina to jedno z najpyszniejszych i najdelikatniejszych mięs. Marynowany comber w mięcie, czosnku i chili jest naprawdę wspaniały i wykwintny. Doskonale nadaje się na elegancką kolację, albo nawet na świąteczny stół.
[]
Kurczak koronacyjny Królowej Elżbiety II

Przepis ten powstał na przyjęcie z okazji koronacji Królowej Elżbiety II. Przez następne 60 lat powstało wiele modyfikacji tego przepisu, jednym z nich jest ta moja. Po niej będziecie mogli użądzić królewskie przyjęcie w swoim domu :)
[]
Kurczak cytrynowy z warzywami

Kurczak i cytryna to bardzo zgodne kulinarne małzeństwo. I tym razem wykorzystam ją do upieczenia naszego ptaszka, dodatkowo podczas pieczenia użyje jeszcze czerwonej cebuli i ziemniaków
[]
Schab z cydrem i karmelizowanymi jabłkami

Smażony gruby soczysty kotlet schabowy, koniecznie z kością, później podduszony w jabłkowym cydrze. To wszystko podane ze świetnie komponującymi się z mięsem karmelizowanymi plastrami jabłek. Takie danie na długo pozostanie w waszej pamięci.
[]
Angielski gulasz wołowy z cydrem

Angielski gulasz wołowy to bardzo soczysta, mocna w smakach potrawa czerpiąca aromaty z cydru i warzyw.
[]
Boubble & Squeak

Angielska potrawa, w której można wykorzystać resztki z obiadu- np. ziemniaki puree. Swojskie, pełne smaków danie z boczkiem i białą kapustą a na wierzchu jajko sadzone z cudownie rozlewającym się żółtkiem to świetna propozycja na codzienny obiad.
[]
Placek ziemniaczano-kapuściany Boubble & Squeak

Boubble & Squeak to brytyjska potrawa przygotowywana zazwyczaj z pozostałych po wczorajszym obiedzie ziemniaków puree. Dzisiejsza propozycja to placek z ziemniaków i kapusty.
[play] Chowder- irlandzka zupa z owoców morza
 
[play] Yorkshire Pudding
 
[play] Brownie z lodami i kawą
 
[play] Wołowina duszona w ciemnym piwie
 
[play] Jajka po szkocku
 
[play] Comber jagnięcy z miętą, czosnkiem i rozmarynem
 
[play] Kurczak koronacyjny Królowej Elżbiety II
 
[play] Kurczak cytrynowy z warzywami
 
[play] Schab z cydrem i karmelizowanymi jabłkami
 
[play] Angielski gulasz wołowy z cydrem
 
[play] Boubble & Squeak
 
[play] Placek ziemniaczano-kapuściany Boubble & Squeak
 
 1  | 2
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.