Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.

[]
Koreczki z matiasa i truskawki

Matiasy z truskawkami to dosyć nietypowa i bardzo ciekawa propozycja np. na przyjęcie. Możemy nią zaskoczyć naszych gości- oczywiście pozytywnie. Najlepiej do tej potrawy pasyją oryginalne holenderskie matiasy.
[]
Półsurowy łosoś w migdałach

Któż z nas smakoszy nie lubi surowego łososia, wszak to najpopularniejsza u nas ryba do sushi.
Dziś jednak przyrządzę go na półsurowo, a obsmażę w migdałach.
[]
Karaibski homar

Podczas mojej kulinarnej wyprawy na malownicze Karaiby nie mogło zabraknąć króla tych wód- homara.
Najpierw obgotowany, a później grillowany ze smakowym masłem, na plaży przy asyście miejscowych artystów sztuki kulinarnej ;) 
[]
Czosnkowe krewetki z pepperoni

Całe, smażone w pancerzach krewetki są dużo ciekawsze, ale trzeba się do nich umiejętnie zabrać. Ważniejszy jednak jest smak, a krewetki uwielbiają właśnie ten czosnkowy, pikantny, kwaśny i słodki. Nie zabraknie ich też w tym daniu.
[]
Krewetki w sosie dijon, ze smażonymi warzywami

Nie trzeba wiele, żeby przygotować dobre krewetki, ponieważ same w sobie są pyszne. Czasami jednak warto poeksperymentować z mocniejszymi smakami. Dziś krewetki w sosie z białego wina, śmietanki i musztardy dijon.
[]
Quesadilla z łososiem i pomidorami suszonymi

Quesadilla, to jedna z ciekawszych potraw kuchni meksykańskiej, jaj podstawą jest tortilla i ser, a reszta zależy od naszej wyobraźni. Ta dzisiejsza kazała mi użyć łososia wędzonego, pomidorów suszonych i oczywiście papryczki serrano.
[]
Krewetki w pancerzach smażone na soli

Kiedyś w Hiszpanii jadłem cudowne krewetki, tak mnie zachwyciłem, że poprosiłem kucharza, żeby pokazał mi jak się je robi. Nie mogłem wyjść ze zdziwienia, jak zobaczyłem jak łatwo. Dzisiaj to ja Wam pokażę ten już jeden z moich lubionych sposobów przygotowywania tych skorupiaków. :) 
[]
Łosoś pieczony z warzywami, z sosem cytrynowym

Jednym ze smaczniejszych sposobów przygotowywania łososia jest pieczenie. Należy wtedy dobrać mu dobre towarzystwo. Na przykład, jak w tym przypadku: mocno doprawionych pieczonych warzyw i karmelowo-cytrynowego sosu
[]
Panierowane kotleciki jagnięce

Kotleciki z combra jagnięcego można przygotowywać na wiele różnych sposobów. Jednym z moich ulubionych jest smażenie ich w bardzo aromatycznej panierce z miksowanej bagietki, parmezanu i doskonale komponującej się z jagnięciną mięty.
[]
Ośmiornica z sosem cytrynowym i sałatką z rukoli i ziemniaków

Ośmiornica to ostatnio moje ulubione zwierzątko morskie, ale musi być mięciutka i dobrze przygotowana. Podana na sałatce z ziemniakami i rukolą, z sosem karmelowo- cytrynowym to najlepsza jaką jadłem w życiu.
[]
Faszerowane udko ze skórką z prosciutto

Dziś przedstawię bardzo ciekawy i nieco zaskakujący sposób na można powiedzieć pospolite udko z kurczaka. Pozbawione kości i nadziane mozzarellą, suszonymi pomidorami i bazylią, a do tego ze skórka z szynki parmeńskiej, to świetny pomysł, by zaskoczyć naszych gości smakiem i kreatywnością.
[]
Steak ze szparagami i sosem z pieczonego czosnku i anchois

Wołowina to moje ukochane mięsko, lubię do niej powymyślać ciekawe dodatki. Dzisiaj będą to gotowane na parze szparagi, a także bardzo mocny w smaku sos z pieczonego czosnku i filecików anchois.
[play] Koreczki z matiasa i truskawki
 
[play] Półsurowy łosoś w migdałach
 
[play] Karaibski homar
 
[play] Czosnkowe krewetki z pepperoni
 
[play] Krewetki w sosie dijon, ze smażonymi warzywami
 
[play] Quesadilla z łososiem i pomidorami suszonymi
 
[play] Krewetki w pancerzach smażone na soli
 
[play] Łosoś pieczony z warzywami, z sosem cytrynowym
 
[play] Panierowane kotleciki jagnięce
 
[play] Ośmiornica z sosem cytrynowym i sałatką z rukoli i ziemniaków
 
[play] Faszerowane udko ze skórką z prosciutto
 
[play] Steak ze szparagami i sosem z pieczonego czosnku i anchois
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.