Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.

[]
Halibut ze szparagami

Halibut to moja ulubiona tłuściutka i bardzo zdrowa ryba. Najlepszy jest smażony na maśle. Idealnie pasuje do grillowanych warzyw i tu się do nas uśmiechają zielone szparagi :) , na nie jest teraz najlepszy czas, a także pomidorki koktajlowe.
[]
Ryba w zielonym sosie

Następny klasyk hiszpańskiej kuchni- Ryba w zielonym sosie, zrobionym między innymi z natki, szczypiorku, czosnku, kaparów i anchois. Te intensywne smaki na pewno wzbogacą naszą rybę. Do przepisu używam fileta z dorsza.
[]
Dorsz w sosie pil pil (bacalao al pil pil)

Kanon hiszpańskiej, baskijskiej kuchni. Przygotowują go mistrzowie w gwiazdkowych restauracjach. Tajemnicą tego przepisu jest wolne gotowanie ryby w oliwie, z której powinna stworzyć się gęsta emulsja. Czosnek i chili wzbogacają smak.
[]
Dorada z czosnkiem, masłem i winem

Dorada to dla mnie jedna z najsmaczniejszych ryb. Dzisiaj bardzo łatwy, ale i jeden z najsmaczniejszych przepisów przy użyciu tej rybki. W smakach pomogą mi: czosnek, masło i białe wino.
[]
Krewetki w pancerzach smażone na soli

Kiedyś w Hiszpanii jadłem cudowne krewetki, tak mnie zachwyciłem, że poprosiłem kucharza, żeby pokazał mi jak się je robi. Nie mogłem wyjść ze zdziwienia, jak zobaczyłem jak łatwo. Dzisiaj to ja Wam pokażę ten już jeden z moich lubionych sposobów przygotowywania tych skorupiaków. :) 
[]
Dorsz na parze z pomidorkami i cytryną

Ryba gotowana na parze, czemu nie! Przyrządzę ją tak, że dalej pozostanie soczysta i pełna aromatów. A do niej pyszny sos na bazie pomidorków koktajlowych, cytryny, białego wina i słodkiej śmietanki.
[]
Kurczak duszony w pomidorach, z fasolką szparagową

Duszona pierś z kurczaka powinna być mięciutka i jednocześnie soczysta. Doskonale do niej pasują pomidory i fasolka szparagowa. Smak zaostrzą wyraziste kapary.
[]
Schab z chorizo po hiszpańsku

Ze zwyczajnego prostego schabu można zrobić ciekawą potrawę, wystarczy poszukać ciekawych dodatków, na przykład kiełbasy chorizo, pomidorów i oliwek. Wtedy danie nabierze hiszpańskiego charakteru.
[]
Wołowina duszona w kawie

Uwielbiam zaskakujące połączenia w kuchni, takim jest niewątpliwie połączenia wołowiny z kawą. Okazuje się też, że jest zaskakująco trafne, a śmiało można powiedzieć, że wybitne.
[]
Tapas: klopsiki drobiowe z pomidorkami

Kiedy nadchodzi wieczór często myślę o winie i przekąskach, a te nieodzownie kojarzą mi się z hiszpańskimi tapas. Dziś proponuję mocno przyprawione klopsiki z bazylią i pieczonym pomidorkami koktajlowymi. 
[]
Tagliatelle z sofrito

Kiedy nachodzi mnie ochota na makaron, często nie używam do niego mięsa. Warzywny sos sorfito, znany w całej Południowej Europie, idealnie nadaje się do skomponowania pysznej pasty. 
[]
Sałatka z awokado, pomidorami i kolendrą

Awokado świetnie nadaje się do sałatek, a w połączeniu z ogórkiem, pomidorem i kolendrą tworzy ciekawą kompozycję która może być samodzielna sałatką lub dodatkiem do dań.
[play] Halibut ze szparagami
 
[play] Ryba w zielonym sosie
 
[play] Dorsz w sosie pil pil (bacalao al pil pil)
 
[play] Dorada z czosnkiem, masłem i winem
 
[play] Krewetki w pancerzach smażone na soli
 
[play] Dorsz na parze z pomidorkami i cytryną
 
[play] Kurczak duszony w pomidorach, z fasolką szparagową
 
[play] Schab z chorizo po hiszpańsku
 
[play] Wołowina duszona w kawie
 
[play] Tapas: klopsiki drobiowe z pomidorkami
 
[play] Tagliatelle z sofrito
 
[play] Sałatka z awokado, pomidorami i kolendrą
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.