Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.

[]
Bisque z krewetek

Ta bardzo ciekawa zupa, której bazę tworzą zmiksowane krewetki razem z pancerzykami zainspirowała mnie na Lazurowym Wybrzeżu. Kremowy, mocny smak krewetek sprawia, że bedzie to jedna z moich ulubionych pozycji w moim menu.
[]
Gulasz wołowy w białym winie

Ta potrawa jest bardzo prosta, bowiem to połączenie ulubionych składników ;) Tak właśnie powstają gulasze. Mój dzisiejszy jest dla odmiany duszony w białym, a nie czerwonym winie. Do tego sporo różnych smakowitych składników.
[]
Łopatka duszona w winie, ze szparagami i rozmarynem

Łopatka to mięso, które idealnie nadaje się do długiego pieczenia, czy też duszenia. Dodatkowo mamy teraz sezon na moje ulubione szparagi. Dziś połączenie tych dwóch produktów, w towarzystwie białego wina o rozmarynu.
[]
Wołowina duszona w kremowym, winnym sosie

Uwielbiam długo duszone mięsa, a szczególnie wołowinę. Idealnie do niej pasuje czerwone, wytrawne wino i to właśnie w nim uduszę moje mięso. Sprawie też, że sos będzie gęsty i kremowy.
[]
Nogi z kaczki w sosie z zielonego pieprzu

Udko z kaczki, w przeciwieństwie do piersi wymaga nieco dłuższej obróbki, mam na to oczywiście sposób. Najpierw je usmażę, a później uduszę w bardzo aromatycznym sosie z wina i zielonego pieprzu.
[]
Kurczak z czosnkiem, pomidorami i anchois

Kurczak to bardzo przyjazny ptaszek, bowiem można mu nadawać wiele ciekawych smaków. Dziś te wyłącznie mocne, użyję czosnku, suszonych pomidorów i filetów anchois.
[]
Schab duszony w pomarańczach

Mięso i owoce to popularne połączenie, lubiane przez wielu. Więc nie może na mojej stronie zabraknąć bardzo u nas popularnego schabu i bardzo popularnych pomarańczy. Długo duszony schab w tych owocach wychodzi rewelacyjnie.
[]
Krewetki w sosie dijon, ze smażonymi warzywami

Nie trzeba wiele, żeby przygotować dobre krewetki, ponieważ same w sobie są pyszne. Czasami jednak warto poeksperymentować z mocniejszymi smakami. Dziś krewetki w sosie z białego wina, śmietanki i musztardy dijon.
[]
Gęś duszona w pomidorach i winie

Następna gąska, tym razem w moich ulubionych, śródziemnomorskich smakach. Przyznam, że trochę eksperymentowałem, ale warto było, ponieważ wyszło wybitne danie. Duszona gęś, to jest to!
[]
Kaczka ze śliwkami i winem

Udko kaczki ma zdecydowany i pełny smak, ale to nie powód, żeby rezygnować z innych smaków. Czerwone wytrawne wino i śliwki suszone wniosą do tej potrawy dużo dobrego.
[]
Kurczak parowany z pomidorami, cytryną i cebulą

Pieczenie potraw w papierze spełnia dwie funkcje, pieczenie i gotowanie na parze. A dzięki temu, że pakunek jest szczelny, odzyskujemy wszystkie smaki. A dzisiejsze, poza kurczakiem to miedzy innymi: pomidor, cytryna, czosnek, cytryna, tymianek i musztarda.
[]
Łosoś pieczony w papierze

Pieczenie w papierze, to bardzo ciekawy sposób przygotowania potraw, szczególnie ryb. Dzięki tej technice wytwarza się dodatkowa para i mój łosoś będzie bardzo delikatny i niesamowicie przesiąknięty smakami, których w tym daniu nie brakuje.
[play] Bisque z krewetek
 
[play] Gulasz wołowy w białym winie
 
[play] Łopatka duszona w winie, ze szparagami i rozmarynem
 
[play] Wołowina duszona w kremowym, winnym sosie
 
[play] Nogi z kaczki w sosie z zielonego pieprzu
 
[play] Kurczak z czosnkiem, pomidorami i anchois
 
[play] Schab duszony w pomarańczach
 
[play] Krewetki w sosie dijon, ze smażonymi warzywami
 
[play] Gęś duszona w pomidorach i winie
 
[play] Kaczka ze śliwkami i winem
 
[play] Kurczak parowany z pomidorami, cytryną i cebulą
 
[play] Łosoś pieczony w papierze
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.