Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.

[]
Pieczona łopatka z czosnkiem i grzybami

Chyba wszyscy lubimy pieczeń mięsną, to niemal doskonałe danie. A kiedy dodamy do niej dobrze przyrządzone grzyby, to prawie ideał. Dziś długo pieczona łopatka wieprzowa, szpikowana czosnkiem z aromatycznym sosem z podgrzybków.
[]
Królik z gruboziarnistą musztardą, boczkiem i winem

Królika lubimy szczególnie na specjalne okazje. Świetnie sprawdzi się jako świąteczny obiad. Mój będzie okraszony boczkiem, grubą musztardą i białym wytrawnym winem. 
[]
Śledziki z pomidorami suszonymi

Sałatka śledziowa o bardzo ciekawej kompozycji smakowej. Użycie mocnych w smaku suszonych pomidorów i kaparów sprawia, że nasze danie będzie wyraziste i na długo je zapamiętamy.  
[]
Matiasy z czosnkiem

Połączenie śledzi matijasów z całymi ząbkami czosnku i papryczką chili tworzy niesamowity smak. Takie śledzie mogą znaleźć się na świątecznym i imprezowym stole.
[]
Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku to prawdziwy klasyk, jest sztandarowym daniem kuchni chińskiej znanym na całym świecie.
Jej przygotowanie nie jest łatwe i dosyć czasochłonne, ale smak chrupiącej skórki i miękiego mięsa w pełni wynagradza każdą sekundę spędzoną w kuchni.
[]
Polędwica Beef Wellington

Jedna z bardziej wykwintnych i cenionych polędwic na świecie. Wspaniałe połączenie soczystej wołowiny z aromarycznym farszem pieczarkowym w cieście francuskim.
[]
Pieczeń z rostbefu z sosem winno- miodowym

Idealna pieczeń wołowa to ta długo pieczona w niskiej temperaturze. Tak będzie i z tym okazałym rostbefem, upiekę go w 90 stopniach, a pod koniec radykalnie zwieksze temperaturę. Pyszny miodowo-winny sos dopełni ucztę.
[]
Kluski z makiem

Tą potrawę zawsze na wigilię robiła moja Babcia, później ta taradycja nieco zanikła. W hołdzie mojej babci odtworzę zapamiętane smaki i przyrządzę własne łazanki w pysznym makowym sosie.
[]
Grubo krojony tatar z łososia z kaparami

Podczas przygotowaniea dania z surowego mięsa bądź ryby musimy być perfekcyjni w doborze smaków. Nie możemy ich nabyć podczas obróbki termicznej. Świetny sposób to grubo pokroić łososia i przyrządzić do niego ideany sos.
[]
Śledzie w oleju

Ze śledzi można przygotowywać rozmaite, bardzo ciekawe przekąski i zakąski. Jednak czasami ten najprostszy sposób potrafi być tym jednym z lepszych. Tak jest właśnie ze śledziami w oleju.
[]
Kutia

Kutia to typowo swiąteczne słodkie danie, które znajdzie się na wielu wigilijnych stołach. Dzięki pysznym orzechom karmelizowanych w miodzie, rodzynkom i makowi, bedzie to też obowiązkowa pozycja i na moim.
[]
Śledź po japońsku

Ten śledź zapewne nie spędził ani chwili w japoni. Wymyśliłem sobie, że jego nazwa to hołd najepszym znawcom ryb na świecie- Japończykom :) Ale geneza nazwy nie jest ważna, kluczowy jest smak- a ten jest wybitny.
[play] Pieczona łopatka z czosnkiem i grzybami
 
[play] Królik z gruboziarnistą musztardą, boczkiem i winem
 
[play] Śledziki z pomidorami suszonymi
 
[play] Matiasy z czosnkiem
 
[play] Kaczka po pekińsku
 
[play] Polędwica Beef Wellington
 
[play] Pieczeń z rostbefu z sosem winno- miodowym
 
[play] Kluski z makiem
 
[play] Grubo krojony tatar z łososia z kaparami
 
[play] Śledzie w oleju
 
[play] Kutia
 
[play] Śledź po japońsku
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.