Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady





Bruschetta z tuńczykiem i pomidorami

Udostępnij na Facebook

Obejrzyj ten film na naszym kanale YouTube : Bruschetta z tuńczykiem i pomidorami




Oceń film:

Ocena użytkowników: [ocena]10.00 / 10



Przepis


SKŁADNIKI:

bagietka
tuńczyk z puszki
pomidory pelatti
cebula dymka
czosnek
ser żółty
oliwa z oliwek
masło
kapary
sok z cytryny
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Cebulki dymki kroję w kosteczkę i wrzucam na masło rozgrzane z oliwą. Czosnek kroję drobno i dorzucam. Po chwili dodaję również tuńczyka z puszki, pomidory pelatti, doprawiam solą i pieprzem, skrapiam cytryną.
Bagietkę kroję w ukośne kromki, które układam w naczyniu żaroodpornym. Na kromki układam przygotowany sos tuńczykowo- pomidorowy. Pokrywam utartym, żółtym serem.
Wkładam do rozgrzanego piekarnika na 5 minut. Wyciągam i posypuję kaparami.
Smacznego...

 

Opis


Pochodząca z Włoch grzanka z dodatkiem pomidorów, oliwy, bazylii i innych dodatków. Nasza bruschetta jest z tuńczykiem I kaparami i smakuje znakomicie.





Słowa kluczowe


bruschetta kanapka kanapki grzanki tuńczyk kapary kolacja przekąska



dodaj komentarz:




Brak komentarzy do tego filmu.
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.